Workshop Veilig en Gezond Werken

Deze workshop staat in de CAO als Cursus Veilig en Gezond Werken. Deze cursus is verplicht voor werknemers die nieuw tot de bedrijfstak toetreden.
Het is de bedoeling dat de Workshop op bedrijfslocaties wordt gegeven. Uw bedrijf kan als cursuslocatie gebruikt worden. Als u daarvoor voelt, laat het dan even weten.

De workshop Arbeidsomstandigheden geeft antwoord op vele vragen over arbeidsomstandigheden. De cursus is speciaal gericht op de veiligheids- en gezondheidsrisico's in de houtsector. Om er enkele te noemen:

  • Lawaai
  • Zware of eenzijdige lichamelijke belasting
  • Risico's van gevaarlijke machines en gereedschappen
  • Hinderlijke en schadelijke chemicaliën
  • Houtstof

Een deel van de cursus gaat over Duurzame Inzetbaarheid.

Het is de bedoeling dat de Workshop op een bedrijfslocatie gegeven wordt. Het programma staat min of meer vast, maar met specifieke bedrijfswensen kan rekening gehouden worden. De Workshop wordt gefinancierd vanuit Sivag. Er geldt wel een minimaal aantal van 10 deelnemers. 
De bedoeling is dat ook andere werknemers uit de regio kunnen deelnemen. Voor het programma klikt u hier. Er zal ook aandacht zijn voor duurzame inzetbaarheid.
Voelt u iets voor een dergelijke workshop, laat het ons dan even weten (tel. 036 - 532 10 20). We kunnen dan een mooi programma voor u samenstellen.