Uitreiking Sociale Innovatieprijs FNV Bouwen & Wonen op 14 december

  • Datum: 10 October 2018
  • Door: vvnhadmin

Op vrijdagmiddag 14 december wordt bekend wie de Sociale Innovatieprijs van FNV Bouwen & Wonen heeft gewonnen. Noteer deze datum alvast in uw agenda want het belooft een feestelijke en leerzame middag te worden. 

FNV Bouwen & Wonen wil met de Sociale Innovatieprijs werkgevers stimuleren om meer aandacht te besteden aan vernieuwingen op het terrein van personeelsbeleid, kwaliteit van de arbeid en arbeidsverhoudingen. Aandacht voor technologische innovaties is er volop, maar men vergeet nogal eens dat deze pas optimaal resultaat opleveren wanneer ze gepaard gaan met sociale innovaties. 

Bedrijven die wel werk maken van sociale innovaties konden zich tot 14 september bij de jury melden. De jury, onder leiding van emeritus hoogleraar Frank Pot, beoordeelt op dit moment de inzendingen en maakt op 6 november bekend welke drie bedrijven voor de Sociale Innovatieprijs worden genomineerd. Tijdens de bijeenkomst op 14 december wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt de prijs – bestaande uit € 10.000 en een trofee – uitgereikt.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking presenteert het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) de resultaten van een recent onderzoek naar de stand van zaken van sociale innovatie in de sector bouwen en wonen. Ook de Human Capital Agenda voor de Bouw, die is gericht op een toekomstbestendig personeelsbeleid, en TNO, die eveneens onderzoek doet naar sociale innovatie, zijn gevraagd een bijdrage aan deze bijeenkomst te leveren. 

De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel. 

Reserveer 14 december in uw agenda en meldt u alvast aan door een mail te sturen naar projectbouwkolom@fnv.nl. Vermeld daarin uw naam, functie en bedrijf. Enige tijd voor de bijeenkomst ontvangt u de definitieve uitnodiging met het programma. 

De bijeenkomst vindt plaats in het FNV Centraal Vakbondshuis, Hertogswetering 159, 3534 AS Utrecht. Aanvang is om 13.15 uur en om 16.30 uur wordt afgesloten met een borrel.

Lees meer over de Sociale Innovatieprijs FNV Bouwen & Wonen op www.fnvbouw.nl/si